Haydari

Haydari

  4 fő      kb. 75 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg krémfehér sajt
  • 2 dl görög joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 10 db mentalevél

Elkészítés:

1. A joghurtot egy apró lyukú szitába öntjük és a vizet kicsepegtetjük belőle.

2. A sajtot egy edényben, villa segítségével szétnyomkodjuk. Ezután beleöntjük a joghurtot, a zúzott fokhagymát, az aprított mentalevelet és az összes többi hozzávalót.

3. Végül alaposan elkeverjük, majd hűtőszekrényben kb. 60 percig állni hagyjuk. Kínálhatjuk előételként akár köftével vagy pita kenyérrel.

 



Szólj hozzá...

tizenkettő − 11 =