Hamburger
3 fő kb. 30 perc
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés:
1. A darált húst sóval, borssal ízesítjük, majd 7-8 cm átmérőjű, kb. 1 cm vastag húspogácsákat formálunk. A húspogácsákat egy lapáttal a serpenyőbe helyezzük és kevés olajon átsütjük őket.
2. A vöröshagymát, csemegeuborkát apró kockákra vágjuk, majd egy kis tálba tesszük. A ketchuppal, egy evőkanál mustárral összekeverjük.
3. A hamburger zsemlét félbevágjuk, a belső felüket egy serpenyőben olaj hozzáadása nélkül kicsit megpirítjuk. A zsemlébe beleteszünk egy salátalevelet aztán a húst, paradicsom karikákat, sajtot. Majd ezt megkenjük a ketchupos szósszal és ráhelyezzük a zsemlét tetejét. Befejezésül mikrohullámú sütőben 1 perc alatt átmelegítjük.