Gundel Palacsinta

Gundel Palacsinta

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 kk. só
  • olaj

A töltelékhez:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek. rum
  • 3 dl tejszín
  • 1 db citrom reszelt héja

Az öntethez:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1/2 tk. vaníliás cukor
  • 1 tk. kakaópor
  • 1 ek. rum
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tej

Elkészítés:

1. A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük és palacsintát sütünk belőle. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, egy kis szódavízzel hígítsunk rajta.

2. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Megkenjük vele a palacsintákat. Ezután félbe, illetve negyedbe hajtjuk őket.

3. A csokoládéöntethez az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rumot és az olvadt csokoládét.

4. A vajat a tojássárgájával, a kristály cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A kicsit kihűlt csokoládés masszához keverjük hozzá a tojásos habot, majd forraljuk fel még egyszer.

5. Végül a palacsintákat locsoljuk meg a csokoládéöntettel és porcukorral meghintve tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

tizenkettő − 8 =