Gundel Palacsinta
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A palacsintához:
A töltelékhez:
Az öntethez:
|
Elkészítés:
1. A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük és palacsintát sütünk belőle. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, egy kis szódavízzel hígítsunk rajta.
2. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Megkenjük vele a palacsintákat. Ezután félbe, illetve negyedbe hajtjuk őket.
3. A csokoládéöntethez az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rumot és az olvadt csokoládét.
4. A vajat a tojássárgájával, a kristály cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A kicsit kihűlt csokoládés masszához keverjük hozzá a tojásos habot, majd forraljuk fel még egyszer.
5. Végül a palacsintákat locsoljuk meg a csokoládéöntettel és porcukorral meghintve tálaljuk.