Gong Bao Csirke

Gong Bao Csirke

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db chili paprika
  • 10 dkg földimogyoró
  • 2 ek. rizsecet
  • 6 ek. szójaszósz
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 1 kk. só

Elkészítés:

1. A csirkemellet és a zöldségeket kockákra vágjuk. A felaprított chilit és a mogyorót kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük.

2. A fokhagymát, újhagymát, uborkát szintén kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és tovább sütjük. Amikor már majdnem átsült, hozzákeverjük a rizsecetet, a szójaszószt, a cukrot, a sót, a vizet és a kukoricakeményítőt.

3. Ha kezd sűrűsödni, akkor belekeverjük a már megpirított mogyorót és chilit. Pár percig még forrni hagyjuk, végül rizzsel együtt tálalhatjuk.

 



Szólj hozzá...

négy × 2 =