Gombás Csirkeragu
6 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb szeletekre vágjuk. Beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd egy sütőzacskóba helyezve, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni és nagyobb szálakra szétszedjük.
2. A hagymát felaprítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Kevés olíva olaj hozzáadásával egy forró serpenyőben megpirítjuk.
3. Egy másik edényben a margarint felolvasztjuk. A béchamel mártás elkészítéséhez hasonlóan a felolvasztott margarinhoz 2 evőkanál lisztet teszünk és nagyon gyors kevergetés mellett több részletben hozzáöntjük a vizet. Amikor már kicsit sűrűsödik a mártásunk, hozzáadjuk a húsleveskockát, az apróra vágott petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk.
4. Az így elkészült mártásunkhoz, keverjük hozzá a pirított zöldségeket, majd a szálakra szétszedett sült csirkemellet. Összeforraljuk, szükség szerint sóval ízesítsük még (ha túl sűrű lenne, akkor még egy kevés vízzel lágyíthatunk a mártáson). Végül burgonyapürével tálaljuk.