Gombás Csirkeragu

Gombás Csirkeragu

  6 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 4 dl víz
  • bors

Elkészítés:

1. A csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb szeletekre vágjuk. Beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd egy sütőzacskóba helyezve, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni és nagyobb szálakra szétszedjük.

2. A hagymát felaprítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Kevés olíva olaj hozzáadásával egy forró serpenyőben megpirítjuk. 

3. Egy másik edényben a margarint felolvasztjuk. A béchamel mártás elkészítéséhez hasonlóan a felolvasztott margarinhoz 2 evőkanál lisztet teszünk és nagyon gyors kevergetés mellett több részletben hozzáöntjük a vizet. Amikor már kicsit sűrűsödik a mártásunk, hozzáadjuk a húsleveskockát, az apróra vágott petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk.

4. Az így elkészült mártásunkhoz, keverjük hozzá a pirított zöldségeket, majd a szálakra szétszedett sült csirkemellet. Összeforraljuk, szükség szerint sóval ízesítsük még (ha túl sűrű lenne, akkor még egy kevés vízzel lágyíthatunk a mártáson). Végül burgonyapürével tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

négy × 2 =