Gombakrémleves

Gombakrémleves

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg barna csiperke
  • 2 dl 20%-os főzőtejszín
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1,5 l víz
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A gombát megmossuk, felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük és 75 dkg szeletelt gombával, sóval, borssal tovább pároljuk.

2. Ezután turmixgépbe öntjük a párolt gombát és 5 dl víz hozzáadásával összeturmixoljuk. Az alapot egy edénybe öntjük és adunk hozzá még egy liter vizet, majd felforraljuk.

3. A maradék gombát szintén kevés olajon sóval és borssal együtt pároljuk. Ezt a tejszínnel együtt hozzáadjuk a leveshez, majd ismét felforraljuk. Az így elkészült gombakrémlevesünket apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...