Gnocchi

Gnocchi

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kk. só

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Ezután áttörjük, hagyjuk kihűlni. A burgonyához keverjük a lisztet, sót, a tojást és alaposan összegyúrjuk.

2. Osszuk el több részre, majd lisztezett nyújtódeszkán sodorjunk kb. 2 cm átmérőjű rudakat. A rudakat vágjuk fel 2-3 cm-es darabokra.

3. Egy villa alatt átgörgetjük a darabokat, ezzel mintákat készítünk bele. Végül kisebb adagonként, forró olajos, sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.

4. Leszűrjük és melegen tálaljuk akár köretként, akár különböző szószokkal.

 



Szólj hozzá...

19 + kettő =