Gentse Stoverij
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A marhahúst megtisztítjuk, felkockázzuk. Forró vajban, több részletben megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinszteljük, visszahelyezzük rá a húst.
2. A kenyér héját levágjuk, majd megkenjük a kenyeret mustárral. A húshoz hozzáadjuk a langyos vízben feloldott húsleves kockát, a kakukkfüvet, sót, borsot, babérlevelet. Meghintjük a tetejét liszttel, összekeverjük és ráfordítjuk a mustáros kenyeret.
3. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáöntjük a barna sört és további 1 órán át, lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük (ha a leve nagyon elfőlne, akkor kevés vízzel pótolhatjuk közben).
4. Végül sült krumplival tálaljuk.