Gentse Stoverij

Gentse Stoverij

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhacomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl belga barna sör
  • 1 tk. morzsolt kakukkfű
  • 1 tk. morzsolt petrezselyem
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 2 db babérlevél
  • 1 szelet kenyér
  • 1 ek. mustár
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl víz
  • bors

 

Elkészítés:

1.  A marhahúst megtisztítjuk, felkockázzuk. Forró vajban, több részletben megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinszteljük, visszahelyezzük rá a húst.

2.  A kenyér héját levágjuk, majd megkenjük a kenyeret mustárral. A húshoz hozzáadjuk a langyos vízben feloldott húsleves kockát, a kakukkfüvet, sót, borsot, babérlevelet. Meghintjük a tetejét liszttel, összekeverjük és ráfordítjuk a mustáros kenyeret.

3.  10 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáöntjük a barna sört és további 1 órán át, lassú tűzön, néha megkeverve készre főzzük (ha a leve nagyon elfőlne, akkor kevés vízzel pótolhatjuk közben).

4.  Végül sült krumplival tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

19 − tizenöt =