Gebna Makleyah

Gebna Makleyah

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg feta sajt
  • 4 ek. liszt
  • 2db tojás
  • őrölt fekete bors
  • olíva olaj
  • 2 db citrom

Elkészítés:

1. A sajtot egy villa segítségével összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojást, lisztet. Alaposan összegyúrjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. Lisztes kézzel formáljunk 2-3 cm-es golyókat, forgassuk bele olíva olajba és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 240 fokon 3-4 percig süssük.

3. Ezután fordítsuk át a sajtokat és süssük tovább addig, amíg aranybarnára sülnek. Végül citrommal és pitával együtt tálalhatjuk.

 



Szólj hozzá...

tizenkettő + 1 =