Francia Csokoládéhab

Francia Csokoládéhab

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. csokoládéforgács
  • 5 ek. brandy
  • 8 dl tejszín
  • 4 db tojás
francia-csokoladehab

Elkészítés:

1.  Az étcsokoládét gőz felett egy edényben felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat 2 ek. vízzel elkeverjük majd gőz fölött egy habverővel kemény habbá verjük.

2.  Ezt követően a gőzről levesszük és további 5 percig verjük. Kanalanként belekeverjük az olvasztott csokoládét és a brandy-t.

3.  Kemény habbá verünk 6 dl tejszínt, majd ezt is beleforgatjuk a csokoládés krémbe. Az így elkészült habot kelyhekbe szedjük és fóliával letakarva 6 órára hűtőszekrénybe tesszük.

4.  A maradék 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Tálaláskor a vaníliás tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal megszórva díszítjük.

 



Szólj hozzá...

hat − három =