Flan
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A karamellhez:
A narancs szószhoz:
|
Elkészítés:
1. A karamellhez a cukrot elkeverjük a vízzel, citromlével. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor elkezd barnulni. Ezután a karamellt soufflés tálakba öntjük.
2. A tejet egy késhegynyi fahéjjal és a citrom reszelt héjával elkeverjük, majd langyosra melegítjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral. A langyos tejet hozzákeverjük a tojáshoz és beleöntjük a tálakba.
3. A soufflés tálakat magasabb tepsibe tesszük, majd a tepsit meleg vízzel feltöltjük, úgy hogy az edények maximum háromnegyedéig érjen a vízszint. 170 fokra előmelegített sütőbe, 40 percre betesszük, amíg kocsonya állagú lesz a flan. Ezt hústűvel vagy fogpiszkálóval megszúrva állapíthatjuk meg.
4. Amikor elkészült, hagyjuk langyosra hűlni. A narancs szószhoz a vajat a narancs kifacsart levével összeforraljuk. Tálalás előtt az edényekből kiöntjük a flant és a meleg narancs szósszal meglocsoljuk.