Flan

Flan

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom héja
  • őrölt fahéj

A karamellhez:

  • 4 ek. kristálycukor
  • 2 ek. víz
  • 1 tk. citromlé

A narancs szószhoz:

  • 2,5 dkg vaj
  • 1 db narancs

Elkészítés:

1. A karamellhez a cukrot elkeverjük a vízzel, citromlével. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor elkezd barnulni. Ezután a karamellt soufflés tálakba öntjük.

2. A tejet egy késhegynyi fahéjjal és a citrom reszelt héjával elkeverjük, majd langyosra melegítjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral. A langyos tejet hozzákeverjük a tojáshoz és beleöntjük a tálakba.

3. A soufflés tálakat magasabb tepsibe tesszük, majd a tepsit meleg vízzel feltöltjük, úgy hogy az edények maximum háromnegyedéig érjen a vízszint. 170 fokra előmelegített sütőbe, 40 percre betesszük, amíg kocsonya állagú lesz a flan. Ezt hústűvel vagy fogpiszkálóval megszúrva állapíthatjuk meg.

4. Amikor elkészült, hagyjuk langyosra hűlni. A narancs szószhoz a vajat a narancs kifacsart levével összeforraljuk. Tálalás előtt az edényekből kiöntjük a flant és a meleg narancs szósszal meglocsoljuk.

 



Szólj hozzá...

tizenhét + 10 =