Fetás Uborkatekercs

Fetás Uborkatekercs

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka

A töltelékhez:

  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 40 dkg görög joghurt
  • 10 db olívabogyó
  • 1 ek. aprított oregánó
  • 1 tk. citromlé
  • fehér bors

Elkészítés:

1. A töltelék elkészítéséhez a feta sajtot egy edényben villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot, olívabogyót, oregánót.

2. Hozzákeverjük a görög joghurtot és a citromlevet. Ízlés szerint borsozzuk. Alaposan összekeverjük, majd az így elkészült tölteléket legalább 1 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk.

3. A kígyóuborkát megmossuk és egy hámozó segítségével hosszú, vékony szeleteket vágunk le belőle. Az uborkaszeletek elejére teszünk egy kiskanál tölteléket, végül a tekercseket feltekerjük és hidegen tálaljuk.

 



Szólj hozzá...