Falafel

Falafel

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg száraz csicseriborsó
  • 1,5 tk. őrölt római kömény
  • 3 tk. őrölt koriander
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 szál petrezselyem
  • 1 tk. őrölt chili
  • 1,5 tk. sütőpor
  • 7 ek. liszt
  • 2 tk. só

Elkészítés:

1. A csicseriborsót minimum 12 órára nagy mennyiségű vízbe áztatjuk. Ezután a borsóról leszűrjük a vizet és kicsit megszárogatjuk. Egy turmixgépbe a falafel minden hozzávalóját beletesszük, ledaráljuk, de ne pépes állagúra. Egy edénybe lezárjuk, 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

2. Ha túl lágy állagú lenne, akkor egy kevés liszt hozzáadásával segíthetünk rajta. Az idő letelte után vizes kézzel golyókat formálunk és bő, de nem túl forró olajban kisütjük.

3. Végül tálalhatjuk pitában, friss zöldségekkel, esetleg mártogatósokkal (pl.: tahini szósz).

 



Szólj hozzá...

tizenhárom − három =