Fajitas

Fajitas

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 70 dkg marhabélszín
  • 8 db tortilla
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db narancs paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 1 kk. só

A páchoz:

  • 2 ek. méz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime reszelt héja
  • 4 ek. lime leve
  • 4 ek. olívaolaj
  • 4 ek. Silver tequila
  • 1 ek. őrölt kömény
  • 1,5 ek. őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Keverjük össze a pác összes hozzávalóját.

2. A húst vágjuk apró csíkokra, pácoljuk 2-3 órán keresztül. A bepácolt marhahúsról öntsük le a felesleges levet és pirítsuk meg forró olajon. Ha megpirult, vegyük ki a húst, öntsük a serpenyőbe a felaprított paprikákat, hagymát. Egy kevés olívaolaj hozzáadásával kevergessük, amíg megpuhul.

3. Ezt követően adjuk hozzá a kristálycukrot, majd sózzuk, borsozzuk. A marhahúst tegyük vissza, keverjük össze a zöldségekkel és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk 10 percig.

4. Végül tortillában feltekerve tálaljuk.

 



Szólj hozzá...