Epres Charlotte

Epres Charlotte

  8 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • eperlekvár

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl növényi tejszín /édes/
  • 2 dl habtejszín
  • 50 dkg eper
  • 3 csomag zselatin fix
  • 3 ek. kristálycukor
epres-charlotte1

Elkészítés:

1. A piskótához a tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

2. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt és egy konyharuhába tekerjük fel a piskótát. Ezt még egyszer megismételjük. Ha kihűlt, óvatosan kitekerjük, megkenjük eperlekvárral, majd feltekerjük.

3. A krémhez a tejszíneket összeöntjük, majd habbá verjük. A marscaponét krémesre keverjük. 30 dkg epret, a cukorral és a zselatin fixxel pürésítjük. A marscaponét összekeverjük a tejszínnel, majd apránként hozzáadjuk a pürésített epret. Maradék 20 dkg epret apró kockákra vágjuk és a krémbe belekeverjük. 

4. Az összeállításhoz egy kb. 3,5-4 l-es félgomba alakú üvegtálat folpackkal kibélelünk. A piskótatekercset kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Tálat belülről körbe rakjuk annyi szelettel, hogy a tetejére is  maradjon a befedéshez. A körbe rakott szeleteket is megkenjük eperlekvárral.

5. Beleöntjük az epres krémet és a maradék piskóta szeletekkel befedjük. Folpackkal letakarjuk, hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára.

6. Tálalás előtt a folpackkot lehúzzuk a tál tetejéről, ráhelyezzük egy kerek süteményes tálat, végül megfordítva a tálra  borítjuk.

 



Szólj hozzá...