Epres Charlotte
8 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
|
Elkészítés:
1. A piskótához a tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
2. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt és egy konyharuhába tekerjük fel a piskótát. Ezt még egyszer megismételjük. Ha kihűlt, óvatosan kitekerjük, megkenjük eperlekvárral, majd feltekerjük.
3. A krémhez a tejszíneket összeöntjük, majd habbá verjük. A marscaponét krémesre keverjük. 30 dkg epret, a cukorral és a zselatin fixxel pürésítjük. A marscaponét összekeverjük a tejszínnel, majd apránként hozzáadjuk a pürésített epret. Maradék 20 dkg epret apró kockákra vágjuk és a krémbe belekeverjük.
4. Az összeállításhoz egy kb. 3,5-4 l-es félgomba alakú üvegtálat folpackkal kibélelünk. A piskótatekercset kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Tálat belülről körbe rakjuk annyi szelettel, hogy a tetejére is maradjon a befedéshez. A körbe rakott szeleteket is megkenjük eperlekvárral.
5. Beleöntjük az epres krémet és a maradék piskóta szeletekkel befedjük. Folpackkal letakarjuk, hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára.
6. Tálalás előtt a folpackkot lehúzzuk a tál tetejéről, ráhelyezzük egy kerek süteményes tálat, végül megfordítva a tálra borítjuk.