Enchilada
4 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A csirkemellet felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a tejszínt, a cheddar sajt felét, az apróra vágott petrezselymet, az oregánót, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon.
2. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot, a vizet, a chilit és az apróra vágott zöldpaprikát, majd főzzük tovább, amíg kicsit besűrűsödik.
3. A tortilla lapokat terítsük ki, a csirkés tölteléket egy sorban osszuk el rajtuk 8 egyenlő részben.
4. Tekerjük fel, óvatosan helyezzük őket egy hőálló edénybe. Locsoljuk meg a salsa szósszal és reszeljük rá a maradék cheddar sajtot. Végül kb. 20 percig süssük 180 fokra előmelegített sütőben, hogy a sajt ráolvadjon.