Enchilada

Enchilada

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 8 db tortilla
  • salsa szósz
  • 1 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 kk. morzsolt oregánó
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 400 g passzírozott paradicsom
  • 1 ek. őrölt chili
  • 1 kk. só

Elkészítés:

1. A csirkemellet felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a tejszínt, a cheddar sajt felét, az apróra vágott petrezselymet, az oregánót, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon.

2. Öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot, a vizet, a chilit és az apróra vágott zöldpaprikát, majd főzzük tovább, amíg kicsit besűrűsödik.

3. A tortilla lapokat terítsük ki, a csirkés tölteléket egy sorban osszuk el rajtuk 8 egyenlő részben.

4. Tekerjük fel, óvatosan helyezzük őket egy hőálló edénybe. Locsoljuk meg a salsa szósszal és reszeljük rá a maradék cheddar sajtot. Végül kb. 20 percig süssük 180 fokra előmelegített sütőben, hogy a sajt ráolvadjon.

 



Szólj hozzá...

1 × három =