Elefántkönny
4 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
|
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét és a porcukrot habosra verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük és utána még melegen feltekerjük.
2. A töltelékhez a tejet, tojást, lisztet sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukor habosra verjük és hozzákeverjük a megfőzött krémhez. A krémet elfelezzük, majd az egyik felébe kakaóport teszünk.
3. Megkenjük a tészta egyik felét felét barna, a másik felét a fehér krémmel. A tészta szélére, a barna krémre banánt teszünk, feltekerjük, becsomagoljuk alufóliába, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.