Elefántkönny

Elefántkönny

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 2 ek. liszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 12 dkg porcukor
  • 1 kk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 db banán

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét és a porcukrot habosra verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük és utána még melegen feltekerjük. 

2. A töltelékhez a tejet, tojást, lisztet sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukor habosra verjük és hozzákeverjük a megfőzött krémhez. A krémet elfelezzük, majd az egyik felébe kakaóport teszünk. 

3. Megkenjük a tészta egyik felét felét barna, a másik felét a fehér krémmel. A tészta szélére, a barna krémre banánt teszünk, feltekerjük, becsomagoljuk alufóliába, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

 



Szólj hozzá...