Édes-Savanyú Csirke
4 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
A mártáshoz:
|
Elkészítés:
1. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben, kevés olajon süssük meg a húst és vegyük ki. Egy kevés olajat hagyjunk az edényben.
2. A zöldségeket aprítsuk fel. Az újhagymát, répát, paprikát, fokhagymát, gyömbért 1 dl víz hozzáadásával pároljuk 10 percig.
3. Egy tálba öntsük bele a paradicsomszószt, a szójaszószt, a sherry-t, a mézet, a keményítőt, ananászkonzerv levét, majd keverjük csomómentesre.
4. Adjuk hozzá a zöldségekhez és addig kevergessük, amíg be nem sűrűsödik. Öntsük hozzá a húst, az ananászdarabokat. Végül főzzük össze és rizzsel tálaljuk.