Édes-Savanyú Csirke

Édes-Savanyú Csirke

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 kk. őrölt fekete bors

A mártáshoz:

  • 1 db sárgarépa
  • 4 szál újhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 3 ek. paradicsomszósz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 5 ek. sherry
  • 3 ek. méz
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 konzerv ananász

Elkészítés:

1. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben, kevés olajon süssük meg a húst és vegyük ki. Egy kevés olajat hagyjunk az edényben.

2. A zöldségeket aprítsuk fel. Az újhagymát, répát, paprikát, fokhagymát, gyömbért 1 dl víz hozzáadásával pároljuk 10 percig.

3. Egy tálba öntsük bele a paradicsomszószt, a szójaszószt, a sherry-t, a mézet, a keményítőt, ananászkonzerv levét, majd keverjük csomómentesre.

4. Adjuk hozzá a zöldségekhez és addig kevergessük, amíg be nem sűrűsödik. Öntsük hozzá a húst, az ananászdarabokat. Végül főzzük össze és rizzsel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

tizenkettő + 14 =