Diós-Lekváros Csiga

Diós-Lekváros Csiga

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek. kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej

A töltelékhez:

  • 30 dkg baracklekvár
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg dió
  • 8 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben megfuttatunk. A tészta összes alapanyagát alaposan összegyúrjuk egy edényben és konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.

2. Lisztezett felületen a tésztát kb. fél cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk.

3. Megkenjük lekvárral, majd a ledarált dió cukrozott keverékével és darabokra tördelt étcsokoládéval megszórjuk. Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük és 3 cm-es darabokra vágjuk. Végül egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

 



Szólj hozzá...