Dalmát Fritule

Dalmát Fritule

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 7 g száraz élesztő
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 dl langyos víz
  • 5 cl barna rum
  • 10 g vaníliás cukor
  • 15 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet és az összes többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk, majd 30 percig hagyjuk kelni a tésztát.

2. Miután megkelt, dió nagyságú tésztagombócokat formálunk és forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Sütés után papírtörlőre kiszedjük őket, leitatjuk róluk az olajat. Végül porcukorral megszórjuk és lekvárral vagy önmagában tálaljuk.

 



Szólj hozzá...