Curtido

 

Curtido

 

   4 fő        több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 1/2 fej káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 l forró víz
  • 4 db mogyoróhagyma
  • 2 ek. almaecet
  • 3 dl hideg víz
  • 1 db chili paprika
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 tk. só

Elkészítés:

A káposztát és sárgarépát, megtisztítjuk, felaprítjuk, majd egy nagy hőálló tálba tesszük. Öntsük a forró vizet a tálba, hogy ellepje a zöldségeket. Tegye félre körülbelül 5 percre. Egy szűrőedény segítségével leszűrjük és kinyomjuk, amennyire csak lehetséges. Visszatesszük a káposztát és sárgarépát a tálba, és hozzákeverjük a felaprított mogyoróhagymát, chili paprikát, sót. Ráöntjük a 3 dl hideg vizet és az almaecetet. Végül legyen szobahőmérsékleten pár órát.

 


ital1


Szólj hozzá...