Csokoládés-Diós Szelet

Csokoládés-Diós Szelet

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 6 tk. holland kakaópor
  • 7 db tojás
  • 30 dkg vaj
  • 6 ek. tej

Elkészítés:

1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet és alaposan összegyúrjuk, hűtőszekrénybe tesszük.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral egy robotgép segítségével habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, kakaóport. A fehérjét kemény habbá verjük és több részletben óvatosan hozzákeverjük a csokis masszához. 

3. A tésztát elfelezzük, majd lisztezett nyújtódeszkán tepsi méretűre nyújtjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk egy lapot, ráöntjük a masszát, elterítjük és ráhelyezzük óvatosan a másik lapot. 

4. Villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a süteményünk halványan pirulni kezd. Végül porcukorral meghintve tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

1 × 2 =