Csokoládés-Diós Szelet
6 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet és alaposan összegyúrjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral egy robotgép segítségével habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, kakaóport. A fehérjét kemény habbá verjük és több részletben óvatosan hozzákeverjük a csokis masszához.
3. A tésztát elfelezzük, majd lisztezett nyújtódeszkán tepsi méretűre nyújtjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk egy lapot, ráöntjük a masszát, elterítjük és ráhelyezzük óvatosan a másik lapot.
4. Villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a süteményünk halványan pirulni kezd. Végül porcukorral meghintve tálaljuk.