Csokoládékrémes Kalács

Csokoládékrémes Kalács

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 kk. só

A krémhez:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dl tej

A kenéshez:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 kk. porcukor

Elkészítés:

1. A pudingport keverjük el a kakaóporral, porcukorral. Egy kevés tej hozzáadásával csomómentesre kikeverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntjük és fűzzük, amíg a krémünk besűrűsödik. Ezután keverjük el benne a margarint. Miután a margarin felolvadt benne, hagyjuk kihűlni. 

2. 1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, a vajat felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a sót, a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott vajat, a maradék tejet. Ezt követően alaposan összegyúrjuk. Az edényt letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztánkat.

3. Miután megkelt 3 részre osztjuk. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk 4-5 mm vastagságú, téglalap alakúra őket. A lapokat megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

4. A tojássárgája és porcukor keverékével tetejüket megkenjük, majd villával megszurkáljuk mindegyik rúd tetejét. Fél órát pihentetjük még a tepsiben. Végül 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 



Szólj hozzá...