Csokoládékrémes Kalács
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A kenéshez:
|
Elkészítés:
1. A pudingport keverjük el a kakaóporral, porcukorral. Egy kevés tej hozzáadásával csomómentesre kikeverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntjük és fűzzük, amíg a krémünk besűrűsödik. Ezután keverjük el benne a margarint. Miután a margarin felolvadt benne, hagyjuk kihűlni.
2. 1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, a vajat felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a sót, a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott vajat, a maradék tejet. Ezt követően alaposan összegyúrjuk. Az edényt letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztánkat.
3. Miután megkelt 3 részre osztjuk. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk 4-5 mm vastagságú, téglalap alakúra őket. A lapokat megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
4. A tojássárgája és porcukor keverékével tetejüket megkenjük, majd villával megszurkáljuk mindegyik rúd tetejét. Fél órát pihentetjük még a tepsiben. Végül 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.