Csokis-Marcipános Kocka
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A piskótához:
A barna piskótához:
A marcipánkrémhez:
A csokihoz:
|
Elkészítés:
1. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a habot és beleszitáljuk a lisztet, közben óvatosan elkeverjük.
2. A barna piskótánál ugyanígy járunk el, de a lisztet összekeverjük a kakaóporral és azt adjuk hozzá a tojásból vert habhoz.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe 1-1 darab 25×15 cm-es téglalapot kenünk a tésztákból és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni és a papírt eltávolítjuk.
4. A marcipánkrémhez feltesszük főlni a tejet és belereszeljük a marcipánt. A pudingport egy nagyon kevés vízzel kikeverjük. Amikor a tej felforr, hozzáadjuk a pudingport és összefőzzük. A tűzről leszedve kihűlésig keverjük. Ha teljesen kihűlt, óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
5. A csokoládékrémhez felolvasztjuk a csokit a barna cukorral. Amikor langyos, hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz.
6. A piskótalapot megkenjük a csokoládékrémmel, rátesszük a másik lapot és megkenjük a marcipánkrémmel. Végül egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tetejére kakaóport szitálhatunk.