Csokis-Marcipános Kocka

Csokis-Marcipános Kocka

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás

A barna piskótához:

  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 2 db tojás

A marcipánkrémhez:

  • 20 dkg marcipán
  • 2 dkg tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej

A csokihoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg barna cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

1. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a habot és beleszitáljuk a lisztet, közben óvatosan elkeverjük.

2. A barna piskótánál ugyanígy járunk el, de a lisztet összekeverjük a kakaóporral és azt adjuk hozzá a tojásból vert habhoz. 

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe 1-1 darab 25×15 cm-es téglalapot kenünk a tésztákból és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni és a papírt eltávolítjuk. 

4. A marcipánkrémhez feltesszük főlni a tejet és belereszeljük a marcipánt. A pudingport egy nagyon kevés vízzel kikeverjük. Amikor a tej felforr, hozzáadjuk a pudingport és összefőzzük. A tűzről leszedve kihűlésig keverjük. Ha teljesen kihűlt, óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. 

5. A csokoládékrémhez felolvasztjuk a csokit a barna cukorral. Amikor langyos, hozzákeverjük a felvert tejszínhabhoz.

6. A piskótalapot megkenjük a csokoládékrémmel, rátesszük a másik lapot és megkenjük a marcipánkrémmel. Végül egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a tetejére kakaóport szitálhatunk.

 



Szólj hozzá...