Csirkés Baconös Rakott Burgonya

Csirkés Baconös Rakott Burgonya

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 6 ek. tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg bacon
  • 1 tk. őrölt kömény
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1.  A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az áttört fokhagymával, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a kockára vágott bacont is.

2.  A burgonyát meghámozzuk, felaprítjuk és sós, köményes vízben megfőzzük. A baconös húst és a krumplit összekeverjük, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük.

3.  A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük. Alaposan összekeverjük, majd 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

 



Szólj hozzá...

4 × négy =