Csirkemell Du Barry Módra

Csirkemell Du Barry Módra

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 8 szelet füstölt, főtt tarja
  • 10 dkg trappista sajt
  • 70 dkg karfiol
  • 70 dkg brokkoli
  • 2 ek. citromlé
  • 1 db babérlevél
  • 5 dl béchamel mártás
  • 3 db tojássárgája
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A brokkolit, karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. 3 liter vízben, egy kevés só, citromlé, babérlevél hozzáadásával 5 percig főzzük a karfiolt. Ezután hozzáadjuk a brokkolit és további 5 percig főzzük. Ha elkészült, hideg vízbe merítjük, majd konyharuhára tesszük, szikkadni hagyjuk.

2. A csirkemelleket megmossuk, szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Felforrósított serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pár percig sütjük. A szeleteket ezután egy kivajazott hőálló edénybe, egy rétegben belehelyezzük.

3. Elkészítjük a béchamel mártást és belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd alaposan összekeverjük. A csirkemellek tetejére tarjaszeleteket fektetünk.

4. Befedjük a húsokat a karfiollal, brokkolival és a mártással leöntjük. Végül előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz.

 



Szólj hozzá...

19 − 9 =