Csirke Római Módra

Csirke Római Módra

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg csirkecomb
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db csirkehúsleves-kocka
  • 1 ek. morzsolt kakukkfű
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. kapribogyó
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg sonka
  • 1,5 tk. só
  • 1 dl víz

Elkészítés:

1. A csirkemellet szeleteljük fel és a combokról távolítsuk el a bőrt. Sózzuk, borsozzuk a húsokat. Egy forró serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd szedjük ki őket.

2. Dinszteljük meg a vékony csíkokra felvágott paprikákat, pirítsuk meg az apróra vágott sonkát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paradicsomot, a bort, a fűszereket. Forraljuk össze és helyezzük vissza a húsokat.

3. Öntsük hozzá a langyos vízben feloldott húsleveskockát, majd fedő alatt alacsony lángon főzzük 20-30 percig. Végül keverjük hozzá a kapribogyókat, a felaprított petrezselymet és rizzsel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

kettő × egy =