Csirke Római Módra
4 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
|
![]() |
Elkészítés:
1. A csirkemellet szeleteljük fel és a combokról távolítsuk el a bőrt. Sózzuk, borsozzuk a húsokat. Egy forró serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd szedjük ki őket.
2. Dinszteljük meg a vékony csíkokra felvágott paprikákat, pirítsuk meg az apróra vágott sonkát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paradicsomot, a bort, a fűszereket. Forraljuk össze és helyezzük vissza a húsokat.
3. Öntsük hozzá a langyos vízben feloldott húsleveskockát, majd fedő alatt alacsony lángon főzzük 20-30 percig. Végül keverjük hozzá a kapribogyókat, a felaprított petrezselymet és rizzsel tálaljuk.