Csemegeuborka

Csemegeuborka

több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 2 kg uborka
  • 2 l víz
  • 2 dl 10%-os ecet
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 tk. egész fekete bors
  • 1 tk. mustármag
  • 1 kk. koriandermag
  • 1/2 kk. köménymag
  • 1 db babérlevél
  • 1 csokor kapor
  • 2 csapott kk. borkősav
  • 1 kk. só

Elkészítés:

1. Az elrakásra szánt üvegeket alaposan kimossuk.

2. Az uborkákat megtisztítjuk, a hibás részeket kivágjuk és egy új szivaccsal vagy körömkefével átdörzsöljük.

3. A felöntőlé elkészítéséhez a vízhez hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, sót, fűszereket és a borkősavat. Felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

4. Miután kihűlt, az uborkákat beleállítjuk az üvegekbe és felöntjük őket, hogy a lé teljesen ellepje. Végül az üvegeket lezárjuk.

 



Szólj hozzá...