Csavart Sajtos Rúd

Csavart Sajtos Rúd

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1,5 tk. só
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • szezámmag
csavart sajtos rud

Elkészítés:

1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, reszelt sajtot és a tejföllel sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen kb. 5-10 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. 

2. Tetszőleges hosszúságú kb. 1-1,5 cm széles csíkokat vágunk.  Két végüket megfogjuk, ellentétes irányban megcsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat.

3. Végül 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.

 



Szólj hozzá...

14 − négy =