Croque Monsieur

Croque Monsieur

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 2 ek. Dijoni mustár
  • 2 dl Béchamel mártás
  • 16 szelet Ementáli sajt
  • 8 szelet sonka
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

1. Készítünk egy sűrű Béchamel mártást. Amikor kezd kihűlni, belekeverünk mustárt és borsot.

2. A kenyérszeleteket félbevágjuk. Egy szelet kenyérre béchamelt kenünk, majd sajtot, sonkát és még egy szelet sajtot helyezünk rá. Egy másik szeletet szintén megkenünk a mártással, majd ezt ráfordítjuk a szendvicsünkre.

3. Vajjal megkenjük a szendvicsek tetejét és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

 



Szólj hozzá...

10 + tizenkilenc =