Francia építőmunkások remeke a Croque Monsieur
A Croque Monsieur lett Franciaország legnépszerűbb melegszendvicse. De mi tette ilyen híressé? Elsősorban az ízvilága. A bechamél, az ínycsikalndó sonka és a mennyei sajt harmóniájára volt szükség, hogy teljes legyen az összhang a szendvics ízvilágát tekintve. És a legfontosabb, ami nélkül a szendvics nem került volna be a köztudatba az természetesen egy baleset volt. |
|
1910 körül Párizsban történt ez a baleset. Amikor építőmunkások egy hatalmas hibát követtek el. Ebédjeiket egy radiátoron felejtették. Legnagyobb meglepetésükre a sajt megolvadt a kenyér pedig megpirult. Ez a szenzáció a Boulevard des Capucinesen két kávézónak is fülébe jutott. A Le Trou dans le Murnak és a Café de la Paixnak. Nem is kellett több, a melegszendvics, amely a Croque Monsieur nevet kapta, egyből felkerült a kávézók kínálata közé. Az természetesen vitatott, hogy melyikük volt a gyorsabb. De ettől kezdve a szendvics híre futótűzként terjedt. Bizonyíték nincs arra, hogy bármi alátámassza a történet hitelességét. Viszont tényként leszögezhetjük… egy nagyszerű találmány a Croque Monsieur. |
|
|
|
Amennyiben kedvet kapott mindenki az eredeti recept elkészítéséhez és a kóstoláshoz, akkor itt található a recept: |
forrás: wikipedia.org