Cretons

Cretons

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg darált marhahús
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt szegfűbors
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1/2 kk. őrölt fekete bors
  • 6 dl tej

Elkészítés:

1. A húsokat többször is daráljuk át. A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.

2. Ezután hozzáadjuk a zsemlemorzsán kívül az összes többi hozzávalót. Kis lángon, fedő alatt, 1 órán át, többször megkevergetve főzzük.

3. Belekeverjük a zsemlemorzsát, még egyet forralunk rajta és hűtőszekrényben 6 órán át állni hagyjuk. Végül hidegen, pirítósra kenve tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

három × 4 =