Churros
6 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A forró csokoládéhoz:
|
Elkészítés:
1. A tejet, vajjal, sóval elkezdjük melegíteni, majd amikor forrni kezd, hozzáadjuk a lisztet és alaposan összekeverjük. Addig keverjük, amíg elválik az edény falától és egy gombócba összeáll.
2. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egy kinyomó pisztolyba töltjük. Egy tálcára kb. 20 cm-es csíkokat nyomunk és patkó alakban összehajlítjuk.
3. Egy forró serpenyőben, ujjnyi olajban aranybarnára sütjük mindkét felét a tésztáknak. Nedvszívó papírra kiszedjük és azonnal megforgatjuk cukorban.
4. A csokoládéhoz a tejet felforraljuk, beleszórjuk az apróra vágott csokidarabokat. Mikor elolvadtak, hozzákeverjük a lisztet, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül az elkészült Churrosokat a forró csokoládéval kínáljuk.