Churros

Churros

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 kk. só
  • kristálycukor

A forró csokoládéhoz:

  • 5 dl tej
  • 180 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A tejet, vajjal, sóval elkezdjük melegíteni, majd amikor forrni kezd, hozzáadjuk a lisztet és alaposan összekeverjük. Addig keverjük, amíg elválik az edény falától és egy gombócba összeáll.

2. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egy kinyomó pisztolyba töltjük. Egy tálcára kb. 20 cm-es csíkokat nyomunk és patkó alakban összehajlítjuk.

3. Egy forró serpenyőben, ujjnyi olajban aranybarnára sütjük mindkét felét a tésztáknak. Nedvszívó papírra kiszedjük és azonnal megforgatjuk cukorban.

4. A csokoládéhoz a tejet felforraljuk, beleszórjuk az apróra vágott csokidarabokat. Mikor elolvadtak, hozzákeverjük a lisztet, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül az elkészült Churrosokat a forró csokoládéval kínáljuk.

 



Szólj hozzá...