Chili Con Carne
6 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és egy forró serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt chili paprikát, római köményt, majd fedő alatt pároljuk pár percig.
2. Keverjük hozzá a felaprított zöldpaprikát és darált húst. Pirítsuk 5-6 percig, majd adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott paradicsomot, oregánót, fahéjat, pirospaprikát, sót, borsot.
3. Ezt követően fedő alatt, lassú tűzön fél órán át pároljuk. Közben ha szükséges, az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk. A fél óra elteltével keverjük bele a babot, kukoricát.
4. Végül további 10 percig főzzük, majd melegen reszelt cheddar sajttal megszórva és friss kenyérrel együtt tálaljuk.