Chili Con Carne

Chili Con Carne

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 db chili paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 20 dkg cheddar sajt
  • bors

Elkészítés:

1. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és egy forró serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt chili paprikát, római köményt, majd fedő alatt pároljuk pár percig.

2. Keverjük hozzá a felaprított zöldpaprikát és darált húst. Pirítsuk 5-6 percig, majd adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott paradicsomot, oregánót, fahéjat, pirospaprikát, sót, borsot.

3. Ezt követően fedő alatt, lassú tűzön fél órán át pároljuk. Közben ha szükséges, az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk. A fél óra elteltével keverjük bele a babot, kukoricát. 

4. Végül további 10 percig főzzük, majd melegen reszelt cheddar sajttal megszórva és friss kenyérrel együtt tálaljuk.

 



Szólj hozzá...