Chiko Roll

Chiko Roll

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg bárány darált hús
  • 2 db csirkehúsleves kocka
  • 16 lap tavaszi tekercs tészta
  • 1/2 fej káposzta
  • 1 db zellerszár
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek. liszt

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricadara
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 mk. kristálycukor
  • 1 mk. só

 

Elkészítés:

1.  A zellerszárat, káposztát, hagymát apróra vágjuk és a répát lereszeljük. A húst kevés vajon egy forró serpenyőben megsütjük, majd egy edénybe áttesszük.

2.  A zsírjában a felaprított zöldségeket megdinszteljük. Ezután belemorzsoljuk a húsleveskockát, hozzáadjuk a lisztet. Alaposan elkeverjük és a zöldségeket pár percig még sütjük. Hozzáadjuk a húst, átforgatjuk a zöldségekben és pár percig még hagyjuk, hogy a hús is átmelegedjen.

3.  A lapok elejére helyezünk a húsos töltelékből. Egyet tekerünk rajta, majd behajtjuk a tészta széleit és teljesen feltekerjük.

4.  A tészta összes hozzávalóját csomómentesre keverjük. Ha nagyon csöpögne, akkor tegyünk hozzá egy kevés lisztet, ha pedig túl sűrű, tejjel felhígítjuk. A tekercseket kenjük be a tésztával úgy, hogy a tészta mindenhol fedje be.

5.  Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük és ketchuppal vagy különböző mártogatósokkal tálaljuk.

 



Szólj hozzá...