Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé

A Tikka páchoz:

  • 3 dl natúr joghurt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. reszelt gyömbér
  • 1 tk. őrölt chili
  • 1 kk. őrölt római kömény
  • 1 kk. őrölt koriander
  • 1 kk. curry
  • 1/2 lime leve

A Masala szószhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. garam masala
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 1 kk. curry
  • 1 kk. őrölt chili
  • 4 dl főzőtejszín

Elkészítés:

1. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. A pác összetevőit összekeverjük és a húst egy éjszakára, letakarva, hűtőszekrényben pácoljuk.

2. Másnap kevés olajon, forró serpenyőben megsütjük. A vajat felforraljuk és az apróra vágott fokhagymát, gyömbért pároljuk benne. Ezután hozzáadjuk a masala szósz összes többi hozzávalóját.

3. Végül belekeverjük a már megsütött csirkét és pár percig forraljuk, majd rizzsel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

1 × 5 =