Ćevapčići

Ćevapčići

  5 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 1 ek. só

Elkészítés:

1. Egy edénybe belereszeljük a vöröshagymát és összekeverjük a húsokkal, a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával. Letakarjuk, és hűtőszekrényben 1 éjszakán át pihentetjük. 

2. Vizes kézzel hengereket formálunk belőle és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük. Puha kenyérrel, hagymával, ajvárral vagy BBQ szósszal tálaljuk. Nyáron remek étel egy kerti grillezésnél.

 



Szólj hozzá...