Carnita Tacos

Carnita Tacos

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés lapocka
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db avokádó
  • 2 db pirospaprika
  • 8 db tortilla
  • salsa szósz
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 ek. morzsolt oregánó
  • 1 ek. őrölt fekete bors
  • 1 ek. só

Elkészítés:

1. A sertéshúst felkockázzuk sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be oregánóval. Egy edénybe tesszük és a hagymaszeleteket dobjuk rá, majd kis lángon főzzük, amíg a hús teljesen átpuhul és szétesik.

2. A főtt a húst tegyük át egy vágódeszkára és szedjük szét szálkás csíkokra.

3. Az avokádót, piros paprikát felaprítjuk, a korianderrel összekeverjük és kevés olajon megdinszteljük. A tortillákat sütőben pirítsuk meg enyhén. Kanalazzuk rá a zöldségeket és tegyünk mindegyikbe húst.

4. Végül öntsük le a salsa szósszal.

 



Szólj hozzá...

tíz + három =