Caesar Saláta

Caesar Saláta

  4 fő      kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 fej római saláta
  • 5 dkg parmezán sajt

A kenyérkockákhoz:

  • 4 szelet kenyér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. olívaolaj

Az öntethez:

  • 1 ek. Worcestershire szósz
  • 1 konzerv szardella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 db tojássárgája
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A pirított kenyérkockákhoz az áttört fokhagymát az olajjal összekeverjük és a kockákra vágott kenyeret beleforgatjuk. Egy forró serpenyőben megpirítjuk. 

2. Az öntethez a Worcestershire szószt, az olívaolajat, a mustárt, a tojássárgáját, az áttört fokhagymát robotgép segítségével összekeverjük. Majd hozzáadjuk a villával összetört szardellát. Ízlés szerint borsozzuk.

3. A tálaláshoz a kisebb darabokra tépett salátára kanalazunk az öntetből, megszórjuk pirított kenyérkockával és reszelt parmezánnal.

 



Szólj hozzá...

11 − 9 =