Burrito

Burrito

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 25 dkg főtt vörös bab
  • 25 dkg főtt kukorica
  • 15 dkg kaliforniai paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 db chili paprika
  • bors

A mártáshoz:

  • 4 dl passzírozott paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • bors

Elkészítés:

1. A töltelékhez egy forró serpenyőben kevés vaj hozzáadásával a darált húst megpirítjuk. Hozzákeverjük a felaprított metélőhagymát, kaliforniai és chili paprikát, majd az apró kockákra vágott paradicsomot, sót, borsot. 10-15 percig főzzük.

2. Ezután keverjük hozzá a vörösbabot, kukoricát, locsoljuk meg a citrom levével.

3. A mártáshoz a hagymákat, paprikát, petrezselymet apróra vágjuk, és egy forró serpenyőben kevés olajon megdinszteljük.

4. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig főzzük. A tortilla lapokra kanalazunk egy csíkban a húsos töltelékből, egy keveset a mártásból, végül feltekerve tálaljuk.

 



Szólj hozzá...