Budin de Pan

Budin de Pan

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg fehér kenyér
  • 1 ek. reszelt citrom héja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 ek. vanília aroma
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 15 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 8 dl tej

A karamellhez:

  • 15 dkg cukor
  • 1 dl víz

Elkészítés:

1.  A kenyérről a héját eltávolítjuk. A belsejét apró darabokra tépkedjük és egy nagyobb edénybe tesszük.

2.  Ráöntjük a tejet, hogy ellepje. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, a felvert tojásokat, majd az összes többi hozzávalót. Alaposan összedolgozzuk, 15 percig pihentetjük.

3.  A karamellhez a víz, cukor keveréket felolvasztjuk és kikenünk vele egy fém sütőformát. Hagyjuk kihűlni, majd öntsük bele a masszánkat.

4.  Tegyük a formát egy hőálló edénybe, töltsük fel félig vízzel az edényt. Végül előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük. A formából kiöntve, szeletekre vágva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

tizenöt + 10 =