Boszorkányos Tőkehal

Boszorkányos Tőkehal

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg tőkehal filé
  • 2 db vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 90 dkg burgonya
  • 6 dkg kolbász
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • fehérborecet
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A tőkehalat sós vízben előfőzzük. Amikor kész, óvatosan kiszedjük és kisebb darabokra tépkedjük.

2. A burgonyákat sós vízben puhára főzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A hagymát, fokhagymát, kolbászt, szintén karikákra vágjuk, a petrezselymet pedig felaprítjuk.

3. Egy kivajazott hőálló edénybe teszünk egy sor burgonyát, hagymát, halat, kolbászt, fokhagymát, petrezselymet, borsot, olívaolajat, egy kevés fehérborecetet és zsemlemorzsával meghintjük. Legfelülre mindenképpen ismét burgonya kerüljön.

4. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt készre sütjük. Salátával, illetve párolt zöldségekkel tálalhatjuk.

 



Szólj hozzá...

5 × 1 =