Bolognai Spagetti
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. Előkészületként a hagymát, sárgarépát, zellert reszeljük le, majd daráljuk le a szalonnát.
2. Az olívaolajat és a vajat hevítsük fel és a lereszelt zöldségeket dinszteljük meg benne. Ezután adjuk hozzá a szalonnát és a húsokat. Pirítsuk meg, majd öntsük hozzá a vörösbort.
3. Keverjük bele a passzírozott paradicsomot, a langyos vízben feloldott húsleves kockát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön 30 percen át néha megkevergetve főzzük.
4. A vége felé adjuk hozzá a tejet kisebb adagokban, majd főzzük tovább addig, amíg besűrűsödik a mártásunk.
5. Olajos, sós vízben kifőzzük a spagetti tésztánkat és a mártással meglocsolva vagy összekeverve, reszelt parmezán sajttal megszórva melegen tálaljuk.