Bolognai Spagetti

Bolognai Spagetti

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 60 dkg spagetti tészta
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db szárzeller
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2,5 dl vörösbor
  • 2,5 dl zsíros tej
  • 4,5 dkg passzírozott paradicsom
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2,5 dl víz
  • 4 ek. olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • bors

Elkészítés:

1. Előkészületként a hagymát, sárgarépát, zellert reszeljük le, majd daráljuk le a szalonnát.

2. Az olívaolajat és a vajat hevítsük fel és a lereszelt zöldségeket dinszteljük meg benne. Ezután adjuk hozzá a szalonnát és a húsokat. Pirítsuk meg, majd öntsük hozzá a vörösbort.

3. Keverjük bele a passzírozott paradicsomot, a langyos vízben feloldott húsleves kockát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön 30 percen át néha megkevergetve főzzük.

4. A vége felé adjuk hozzá a tejet kisebb adagokban, majd főzzük tovább addig, amíg besűrűsödik a mártásunk.

5. Olajos, sós vízben kifőzzük a spagetti tésztánkat és a mártással meglocsolva vagy összekeverve, reszelt parmezán sajttal megszórva melegen tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

öt − kettő =