Bélszín Stroganoff Módra

Bélszín Stroganoff Módra

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg bélszín
  • 15 dkg vargánya
  • 5 db csemegeuborka
  • 1 kis üveg gyöngyhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk. mustár
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A bélszínt enyhén kiklopfoljuk, majd vékonyabb csíkokra vágjuk.

2. A nagyobb gyöngyhagymákat kettévágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, az uborkát pedig julienne-re vágjuk. A vargányák szivacsos részét távolítsuk el és aprítsuk fel. 

3. A húst vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, sót, borsot. Kb. 10 perc után öntsük hozzá a bort és forraljuk, hogy elpárologjon az alkohol.

4. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik és a hús megfelelően elkészül. Ha szükséges, akkor az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Végül tésztával, esetleg krumplilángossal tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

tizennyolc − három =