Béchameles Töltött Zsemle

Béchameles Töltött Zsemle

  3 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 6 db zsemle
  • 5 dl béchamel
  • 10 dkg trappista sajt
  • 20 dkg csirkemell
  • 15 dkg cukorborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 15 dkg csiperkegomba
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. Ha kihült, a csirkemellet vékonyan felszeljük. 

2.  A répát julienne-re vágjuk, a gombát felaprítjuk. A cukorborsót és a felaprított répát, gombát puhára pároljuk.

3. Ezután elkészítjük a béchamel mártásunkat. Az elkészült mártáshoz hozzákeverjük a párolt zöldségeket, a csirkemellet és a reszelt trappista sajtot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4.  A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. Megtöltjük a béchameles töltelékkel. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk.

5. A töltött zsemléket melegen tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

négy × 4 =