Bazini Borjúérmék
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A borjúcombot felszeleteljük, kiklopfoljuk. Széleit bevagdossuk, megsózzuk, liszttel meghintjük, és forró zsírban az érméket aranyszínűre sütjük.
2. A sütés után maradt zsiradékba beletesszük a felszeletelt, alaposan megtisztított gombát. Kevés ideig pároljuk. Felöntjük a vízzel, beledobjuk a húsleves kockát és 5-10 percig főzzük.
3. Ezután a tejszínt elkeverjük liszttel, hozzáadjuk a fehér bort, a citromlevet. Ezt a tejszínes keveréket hozzáöntjük a gombához és addig forraljuk, amíg besűrűsödik a mártásunk. Végül a borjúérméket a mártással leöntve burgonyapürével, esetleg rizzsel tálaljuk.