Bazini Borjúérmék

Bazini Borjúérmék

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúcomb
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 cl fehér bor
  • 2 cl citromlé
  • 1 tk. liszt
  • 2 dl víz
  • 2 ek. zsír

Elkészítés:

1. A borjúcombot felszeleteljük, kiklopfoljuk. Széleit bevagdossuk, megsózzuk, liszttel meghintjük, és forró zsírban az érméket aranyszínűre sütjük.

2. A sütés után maradt zsiradékba beletesszük a felszeletelt, alaposan megtisztított gombát. Kevés ideig pároljuk. Felöntjük a vízzel, beledobjuk a húsleves kockát és 5-10 percig főzzük.

3. Ezután a tejszínt elkeverjük liszttel, hozzáadjuk a fehér bort, a citromlevet. Ezt a tejszínes keveréket hozzáöntjük a gombához és addig forraljuk, amíg besűrűsödik a mártásunk. Végül a borjúérméket a mártással leöntve burgonyapürével, esetleg rizzsel tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

8 + 19 =