Bártfai Vajas Borjúszelet

Bártfai Vajas Borjúszelet

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált borjúlapocka
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 szelet sajt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • bors

Elkészítés:

1. A darált húshoz hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott petrezselymet, a tojássárgákat, a lisztet, borsot, sót és alaposan összegyúrjuk. 

2. 8 darab, kb. 10 dkg-os adagokat vékonyra kinyújtunk, amelyekbe becsomagoljuk a sajtszeleteket. Beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe, majd a zsemlemorzsába és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

3. Végül a szeleteket megkenjük vajjal. Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

tizenegy + 15 =