Banános Lefse
6 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
|
Elkészítés:
1. A burgonyákat meghámozzuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a margarint, cukrot, sót, tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel.
2. A tésztát osszuk el 8 egyenlő részekre. Lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vastagságú kör alakra. Egy forró serpenyőben mindkét felüket süssük meg.
3. Tányéron tegyük egymásra őket és konyharuhával takarjuk le, hogy megpuhuljanak.
4. A banánokat hosszában felvágjuk 4 egyenlő szeletre. A tésztát vajjal megkenjük, megszórjuk fahéjas porcukorral. Helyezünk az elejére egy szelet banánt. Végül tekerjük fel úgy, hogy minden réteg közé tegyünk egy szeletet a feltekerésnél.
5. A hengert 4-5 cm-es részekre felvágjuk, majd juhar sziruppal meglocsolva tálaljuk.