Banános Lefse

Banános Lefse

  6 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek. kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tk. só

A töltelékhez:

  • 6 db banán
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 4 ek. porcukor
  • juhar szirup

Elkészítés:

1. A burgonyákat meghámozzuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a margarint, cukrot, sót, tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel.

2. A tésztát osszuk el 8 egyenlő részekre. Lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vastagságú kör alakra. Egy forró serpenyőben mindkét felüket süssük meg.

3. Tányéron tegyük egymásra őket és konyharuhával takarjuk le, hogy megpuhuljanak.

4. A banánokat hosszában felvágjuk 4 egyenlő szeletre. A tésztát vajjal megkenjük, megszórjuk fahéjas porcukorral. Helyezünk az elejére egy szelet banánt. Végül tekerjük fel úgy, hogy minden réteg közé tegyünk egy szeletet a feltekerésnél.

5. A hengert 4-5 cm-es részekre felvágjuk, majd juhar sziruppal meglocsolva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...