Banánkenyér

Banánkenyér

  6 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt
  • 3 tk. sütőpor
  • 3/4 tk. szódabikarbóna
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 9 dkg apróra vágott dió
  • 19 dkg olvasztott vaj
  • 18 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 45 dkg érett banán
  • 1,5 tk. vanília aroma
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl barna rum
  • 1 kk. só

Elkészítés:

1. A rumot és a mazsolát öntsük lábosba, forraljuk fel. Hagyjuk állni legalább 1 órát, majd szűrjük le.

2. A banánt pépesítsük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük össze. Az olvasztott vajat a cukorral keverjük simára, adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a banánpépet.

3. Keverőkanál segítségével forgassuk bele a diót, vanília aromát, a felaprított csokoládét, végül a lisztes keveréket részletekben.

4. Öntsük a tésztát vajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű koszorú sütőformába és 170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 1 órán át. Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.

 



Szólj hozzá...