Banánkenyér
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A rumot és a mazsolát öntsük lábosba, forraljuk fel. Hagyjuk állni legalább 1 órát, majd szűrjük le.
2. A banánt pépesítsük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük össze. Az olvasztott vajat a cukorral keverjük simára, adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a banánpépet.
3. Keverőkanál segítségével forgassuk bele a diót, vanília aromát, a felaprított csokoládét, végül a lisztes keveréket részletekben.
4. Öntsük a tésztát vajazott, lisztezett 26 cm átmérőjű koszorú sütőformába és 170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 1 órán át. Tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.