Baklava
8 fő több,mint 90 perc
Hozzávalók:
A sziruphoz:
|
Elkészítés:
1. Egy tepsit kivajazunk, beleterítünk 4 darab réteslapot egyenként megkenve az olvasztott vajjal.
2. A diót a mandulával, a fahéjjal, a szegfűszeggel összekeverjük. Ezzel a keverékkel megszórjuk a megvajazott réteslapot.
3. Helyezzünk rá 2 darab réteslapot és kenjük meg ismét egyesével vajjal, majd szórjunk rá diós keveréket. Ezt követően 2 laponként addig ismételjük a folyamatot, amíg 4 lapunk marad.
4. A maradék 4 lapot egyenként megvajazva a tetejére tesszük. Rombusz alakban szurkáljuk meg a felső réteget. Ezután egy ecsettel hintsünk vizet a tetejére.
5. Előmelegített sütőben süssük 40-45 percig 180 fokon.
6. A szirup hozzávalóit főzzük össze, a szirupon képződött habot távolítsuk el.
7. Amikor a sütemény elkészült, vegyük ki a sütőből, vágjuk fel és öntsük rá a szirupot. Végül hagyjuk állni 2-3 órát tálalás előtt.